Moda i ljepota
177

I starije dame mogu blistati: "Zlatna ekipa" Makeovera uljepšala predivnu Ešefu

Piše: Adisa Pobrić
(Foto: Safet Hadžimusić)
Pedesetogodišnja Ešefa Memić iz Sarajeva bila je sretna dama koju smo obradovali u drugoj epizodi našeg projekta Makeover. Nju je na konkurs prijavila kćerka Lejla, a obavijest da je izabrana prokomentarisala je kao "divan bajramski poklon".

Stručnjaci tima Kultura ljepote učinili su da ova pozitivna i draga gospođa zasija, te je oduševili ne samo svojim profesionalizmom, već i divnim druženjem.

Amela Kobilj, kozmetologinja i terapeut-estetičar, pristupila je detaljnoj kozmetičkoj analizi i dijagnozi kože Ešefinog lica, vrata i dekoltea. To su bili ključni faktori u kreiranju kozmetoterapijskog protokola s ciljem rehidracije i obnove strukturnih lipida epidermisa.

"Shodno analitičko-dijagnostičkom pristupu utemeljenom na visokostručnom obrazovanju i sofisticiranoj Cotrex tehnologiji, te adekvatnom izboru i aplikaciji savremenih kozmetičkih BE AIKON Biaceutical preparata, koža je ubrzo zablistala punim sjajem. Gospođa Memić je spomenula da odlazi na more, stoga smo kožu pripremili za maksimalno izlaganje suncu, te dali cijeli niz savjeta", objasnila je Kobilj i dodala: "Moram napomenuti da ne postoji bezbrižno sunčanje, kao niti preparati za sunčanje, već samo niz savjeta za što sigurnije izlaganje suncu, kao i preparati za zaštitu. Dakle, vrlo je važno ne izlagati se sunčevoj radijaciji u periodu od 11 do 17 sati, a izlaganje izvan ovog vremenskog intervala podrazumijeva maksimalnu zaštitu koja se sastoji od aplikacije preparata sa visokim zaštitnim faktorima od UVB, ali i UVA zraka, minimalno 30 minuta prije odlaska na plažu, kao i redovno obnavljanje zaštitnog filma svaki put nakon kupanja ili brisanja ručnikom, nošenje pokrivala za glavu sa širokim obodom, te svakako konzumiranje dovoljne količine vode".

U stomatološkoj ordinaciji Floss&Gloss pacijentici je urađen detaljan stomatološki pregled, pregled intraoralnom kamerom.

"Odlučili smo se za uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom i pigmentaciju airflow metodom, interdentalno čišćenje te poliranje oba zubna luka. Vodili smo računa da opravdamo naš moto 'Ljepota je moć, a osmijeh njen mač' te da pacijentici priuštimo lijep, zdrav i blistav osmijeh. Osmijeh na licu pacijentice na kraju izvršenih intervencija nam daje do znanja da smo uspjeli u našoj namjeri", navode iz Floss&Glossa.

Frizerka Belma Klačar na kratkoj kosi naše kandidatkinje koja je bila farbana u više nijansi izjednačila je boji i dodala nekoliko pramenova kao "special touch".

"Moderno šišanje koje priliči gospođi njenih godina je zaokružilo čitavu priču, a na kraju je dobila savjete za dalji stajling i njegu farbane kose", naglasila je frizerka Hair Studija Madame.

Sa stilisticom Džanom Mirković Ešefa je birala odjevne kombinacije ekskluzivnog modnog bh. brenda Bellissima, te ih kombinovala sa obućom najvećeg maloprodajnog lanca u Evropi Deichmann. Po završetku je na poklon dobila jednu odjevnu kombinaciju i par obuće.

Nermina Ibrulj je i ovoga puta bila zadužena za "zaokruživanje priče" make-upom.

"Što se tiče šminke, izabrala sam laganu poslovnu varijantu, prilagođenu stajlingu i godinama gospođe Ešefe. Uživala sam u društvu veoma pozitivne i drage žene", kazala nam je Ibrulj.

Nakon završetka projekta Ešefa je bila puna utisaka zbog vremena i pažnje koju je ekipa uložila u njeno sređivanje. Kazala nam je da su ljudi s kojima je radila "jedna zlatna ekipa".

Cijeli ovaj proces fotografisao je i snimio poznati bh. fotograf Safet Hadžimusić.

Ešefa je druga dama, nakon 22-godišnje Amine Čoko, koja je učestvovala u našem projektu Makeover. Poziv za prijave u treći krug bit će uskoro objavljen na našem portalu.