Ljeto je počelo i za 'jači spol'
0

I muškarci trebaju depilaciju i UV zaštitu

Sarajevo-x.com
Ljetna sezona je nekako oduvijek bila veći problem ženama nego muškarcima jer s toplijim danima dolazi svakodnevna depilacija te zaštita kože od sunca i niz drugih sitnica koje žene svaki dan obavljaju da bi izgledale lijepo i njegovano.

No, isto tako svaki muškarac koji voli lijepo izgledati neće u danima kada se 'više otkriva nego skriva' zanemariti svoj izgled, piše Telegraph.

Kao i žene, muškarce često nerviraju suvišne dlake na tijelu, a depiliranje pazuha ili prsa nisu više kao nekad tabu tema.

Najjednostavniji način depililiranja pazuha je naravno 'staro dobro' brijanje, ali isto tako postoje i kreme koje efikasno odstranjuju dlake s tog područja.

Što se tiče prsa ili leđa najbolja opcija je vosak koliko god se to bolno činilo. Neki muškarci su priznali da im je depilacija voskom teško pala samo prvi put, no da se poslije naviknu na kratkotrajni bol koji ona izaziva.

Što se tiče pojačanog znojenja u ljetnim mjesecima, zadnjih godina tržište kozmetike je preplavljeno i muškim dezodoransima protiv znojenja tako da svaki muškarac može izabrati onaj koji mu najbolje odgovara.

Ako od pretjeranog tuširanja ljeti primjetite da vam je koža isušena namažite kritična mjesta kao što su laktovi ili koljena s nekim uljem ili kremom za tijelo.

Ono što je najvažnije za boravka na otvorenom tokom najtoplijih dana u godini jeste naravno zaštita od štetnih sunčevih zraka. Iako muškarci generalno imaju čvršću i deblju kožu nego žene i njihova koža je itekako podložna sunčevim opeklinama.

Muškarci bi trebali pripaziti i na izgled stopala zbog otvorene ljetne obuće. Održavajte stopala pilingom, nokte uredno podrežite, te također uklonite suvišne dlake ukoliko se ističu u otvorenoj obući.