Moda i ljepota
0

Humanitarna akcija na sedmici mode

Sarajevo-x.com
Edina Kurić
Edina Kurić
Modna kreatorica Edina Kurić snimila je editorijal fotografija za novu kolekciju odjeće koju će predstaviti na predstojećoj sedmici mode “Oriflame BH Fashion Week” 10. novembra. Prezentaciju će pratiti i humanitarna akcija za liječenje zeničke manekenke Vernese Osmanbegović.

Riječ je o kolekciji koju čine 20-tak kreacija od krzna koje su namjenjene ženskoj populaciji, a koje upotpunjuju večernje unikatne toalete. Kreacije Edine Kurić koje će biti predstavljenje na fashion weeku su bunde kraće i duže, potom prsluci i šalovi. Kolekciju upotpunjuju rukavice, šeširi i nakit a prezentaciju novih kreacija pratiti će perfomans “Urban” sa specijalnim foteljama.

Interesantno je da će prezentaciju nove kolekcije na sedmici mode pratiti i humanitarna akcija, koju je pokrenula Kurić i prikupljanje novaca za liječenje zeničke manekenke Vernese Osmanbegović koja 30. oktobra treba da ide u Mađarsku mada još uvijek nije sakupila potrebnih 3.000 KM.

Akcija prikupljanja novaca za liječenje manekenke će biti održana u svim gradovima gdje se bude održala revija Edine Kurić.

Oni koji žele pomoći Vernesi mogu uplatiti novac u Raiffeisen banci na broj žiro računa 1610558032, transakcijski 13-55-04555-8.