25. Oriflame BH Fashion Week
0

Gošće najpoznatije turske dizajnerice visoke mode

Sarajevo-x.com
U subotu, 13. novembra, počinje 25. Oriflame BH Fashion Week Sarajevo u Domu Oružanih snaga Sarajevo.
Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija ABC Models će, uprkos krizi koja je zahvatila i modnu industriju, od 12. do 15. novembra pružiti pravo zadovoljstvo svim ljubiteljima mode, prvo u Sarajevu, a potom i u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

Glasnogovornica ovog modnog spektakla, Tanja Vujičić, posebno je sretna što se Oriflame BH Fashion Week održava u Domu Oružanih snaga jer će ova lokacija "na poseban način ponuditi najviše dizajnerima i posjetiocima".

Uz već poznata imena poput Emine Husedžinović, Istoka Bratića, Svjetlane Vuković Cece, Blanke Zgonjanin, Seade Delić, Branke Jovanović, Marijane Hrvić, Maje Mišić, Leona&Lidije, Svjetlane Balaban, Svjetlane Prole, studenata Tehničkog fakulteta Bihać i Banja Luka, očekuju nas i gosti dizajneri Oriflame BH Fashion Weeka.

Tako da će se na bosanskohercegovačkoj modnoj sceni naći i gosti dizajneri - Anita i Mario Galić iz Hrvatske, Vara Radanović iz Srbije, ali i dvije vrhunske, najpoznatije dizajnerice iz Turske, Burču Kapi i Gamze Saradžoglu. Burču Kapu je dizajnerica skupocjene obuće, dok će tokom revije Gamze Saradžoglu ljubitelji mode moći uživati u visokoj modi.

Ove godine neće izostati ni revija poznatog brenda Lisca, zatim renomirane domaće modne kuće Nerzz Bešlagić i Nesal.

Čast da svečano otvori 25. Oriflame BH Fashion Week imat će vrhunski dizajner Istok Bratić, čija je nova kolekcija ponovo inspirisana bezvremenom francuskom visokom modom, a njegove haljine elegantne, ženstvene i prokovativne.

"Novu kolekciju radim i sa akademskom slikaricom i dizajnericom nakita iz Zagreba, Marinom Bedek, sa kojom prvi put sarađujem. Radimo po mojim nacrtima i idejama, tako da ćemo ovog puta pokazati jedan doista zanimljiv look", kazao je Bratić, dizajner kojeg inspiriše estetika Yves Saint Laurenta i čije su kreacije vidjeli ljubitelji mode u Južnoj Koreji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i našoj zemlji.