Sjena nekadašnje ljepotice
0

Gdje su nestale obline Eve Herzigove?

Sarajevo-x.com
Plakati na kojima je nekad zanosna Eva Herzigova reklamirala grudnjake Wonderbra 1994. godine su bukvalno zaustavljali saobraćaj.

Slavna češka manekenka Eva Herzigova danas je daleko od seks simbola kakav je bila 90-ih godina jer sad izgleda, kako pišu tabloidi, poput anoreksične djevojčice.

Herzigova, danas 36-godišnjakinja, fotografirana je prilikom odmora u francuskom ljetovalištu St. Barts gdje se sunčala u društvu svog dečka, italijanskog multimilionera Gregoria Marsiaja.

Na slikama se vidi da je nekad najseksipilnije tijelo na svijetu na rubu anoreksije, a i lice poznate manekenke izgleda umorno i ostarjelo.

Eva je već par puta bila na udaru javnosti zbog svog izgleda, a tabloidi su pisali da se Herzigova drogira, te da ne želi priznati da boluje od anoreksije.

'Ne drogiram se i nikad nisam ni bila u iskušenju. Odgojena sam tradicionalno i ima sređen život tako da me te stvari ne interesuju', rekla je Eva Herzigova.

Eva na plakatu za Wonderbra 1994. godine

Eva Herzigova se povukla s modnih pista, no i dalje snima editorijale za modne magazine za vrhunske dizajnere Louisa Vuittona i Marca Jacobsa.

Eva i Gregorio Marsiaj imaju dvogodišnjeg sina Georgea, a pored zajedničke imovine, Evino bogatstvo zarađeno na modnim pistama procjenjuje se na 10 miliona eura.