Moda i ljepota
2

Finalistica izbora Miss Earth Zorica Babić u posjeti Nacionalnom parku Una

Klix.ba
Zorica Babić finalistica izbora za Miss Earth BiH 2013, koja je na prvom ocjenjivačkom susretu Talk show najbolje pokazala znanje na teme olimpijske igre, društvene mreže kao i znanje o vodama u svijetu tako i u BiH, posebnu pažnju posvetivši rijeci Uni, ponijela je titulu "Kraljice talk showa" .

Nagrada za njen trud je vikend u najljepšem hotelu Opal Exclusive u Bihaću, ali pri tome i oblilazak nacionalnog parka Una , gdje je zajedno sa članovima ovog Nacionalnog parka, uradila nekoliko fotografija, ali i prikupila dosta informacija , kako bi na najbolji način pripremila seminarski rad o rijeci Uni.

Poznato je da je izbor Miss Earth ekološki osviješćen i da svake godine na svijetskom izboru budu predstavljeni neki od ekoloških problema u svijetu.

Ove godine su to vode u svijetu, zbog čega Zorica ima i zadatak da pripremi seminarski rad o rijeci Uni, koji će djevojka koja postane Miss Earth BiH 2013 ponijeti sa sobom i predstaviti BiH , kao i našu rijeku Unu, onako kako to i dolikuje.

"Smatram da je ovo jedan odličan način na koji možemo promovisati ljepote rijeke Une u svijetu, ali svakako mi koji živimo unutra granica BiH , moramo se više potruditi i iskoristiti prirodno bogastvo koje nam je dato", izjavila je projekt menadžerica izbora Emina Hadžipašić