Posjetila Šangaj i Hong Kong
4

Fikreta Husić se priprema za izbor Miss svijeta u Mongoliji

Klix.ba
Miss Bosne i Hercegovine Fikreta Husić nalazi se u Mongoliji na pripremama za izbor za Miss svijeta 2012. Husić je u okviru priprema za prestižno takmičenje ljepote posjetila i Hong Kong, Šangaj i Ordos.

Prije polaska na pripreme, Miss BiH je boravila u etno selu Stanišići Bijeljina, gdje je urađen photoshooting s modnim fotografom Predragom Todorovićem, a snimila je i još jedan book sa modnim fotografom Aleksandrom Arsenovićem u Banjoj Luci.

Prije polaska na put, Fikreta Husić opskrbila se haljinama, a predivnu bijelu haljinu kojom će se predstaviti i na izboru za Miss Svijeta 18. augusta u Ordosu, nosila je i na predstavljanju u Šangaju 26. jula. Haljinu je dizajnirala modna dizajnerica Orijana Stojić.

Naša misica učestvovala je i na modnoj reviji u Šangaju 27. jula. Na reviji je učestvovalo 100 djevojaka koje su nosile tradicionalnu nošnju Mongolije, a Fikreta Husić je izabrana među 30 najljepših.

Od ove godine, na izboru Miss svijeta, svaka predstavnica je otvorila svoj Facebook Fan Page, u sklopu web-stranice Miss Svijeta i ona država koja bude imala najviše lajkova direktno se plasira u top 10 na finalnom izboru Miss Svijeta 2012.

Veoma je važno da građani određene države mogu dati glas podrške svojoj predstavnici, pa tako i građani Bosne i Hercegovine i šire mogu pružiti podršku tako što će lajkati stranicu naše predstavnice.