Moda i ljepota
134

Ermina Hodžić uz Zmajeve dok se priprema za takmičenje Miss Globe International

Klix.ba
Ermina Hodžić, djevojka koja će predstavljati BiH na takmičenju Miss Globe International, uprkos brojnim obavezama koje ima pripremajući se za ovo takmičenje vjerno prati državnu reprezentaciju na historijskom pohodu u Brazilu.

Ermina se fotografisala sa državnom zastavom, te za Klix.ba ispričala kako je tekao njen put prema finalu Miss Globe International.

"Moj životni san od malih nogu je bio da postanem model i da jednog dana predstavljam zemlju svog porijekla. Slučajno sam dobila poziv od dva menadžera iz Holandije koji su me pitali da li želim da predstavljam BiH na svjetskom takmičenju i da sarađujem sa njima", kazala je Hodžić.

Ističe da joj je to bio najsretniji trenutak u životu jer se njen san počeo ostvarivati.

"Doživjela sam veliki preokret u životu. Veoma sam zauzeta pripremama jer želim da pokažem najbolje od sebe i od naše države. Od ovog takmičenja očekujem mnogo! Imam veliku podršku svoje države i od svoje familije, to mi mnogo znači i daje mi veliku motivaciju da idem dalje do pobjede. Nadam se da ćete svi biti uz mene", poručila je Ermina uoči 89. izdanje izbora ljepote Miss Globe International, koje će se održati u Azerbejdžanu.

U Bakuu će se 30. augusta predstaviti učesnice iz 114 zemalja. Za ovo takmičenje izdvojeno je šest miliona dolara, a u njemu će učestvovati i prva dama Azerbejdžana Mehr Iban Aliyeva, kao glavna gošća finalne večeri.

Ermina Hodžić će te noći zasijati na pozornici u narodnoj nošnji, kupaćem kostimu i večernjoj haljini. Ukoliko uspije impresionirati žiri i osvojiti prvo mjesto postat će vlasnica krune u vrijednosti od 100.000 dolara i osvojiti novčanu nagradu od 150.000 dolara. Osim toga, postat će vlasnica nove kuće u Khazar Islandu u New Cityju i dobiti luksuzni automobil.

Na konferenciji za novinare, održanoj u hotelu Park Inn Radison Hotel Bleu vlasnik i direktor Miss Globe International kazao je da će kraljica noći postati i zaštitno lice Odbora za međunarodna ljudska prava i prava žena. Kraljica će biti imenovana za Miss Globe Humanity i godinu dana predstavljati i raditi na razvoju u organizaciji za međunarodna ljudska prava i na projektima ženskih prava.