Moda i ljepota
1

Emotivno zatvaranje Nivea BH Fashion Weeka: Donna Ares na modnoj pisti

Klix.ba
Bogatim programskim sadržajem sinoć je zatvoren 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Posjetioci su mogli vidjeti nove kolekcije nekoliko etabliranih modnih kuća i dizajnera, a trenutak koji će svi pamtiti je pojavljivanje pjevačice Donne Ares na modnoj pisti, koja je nosila kreacije Marije Perić.

Veče je otvorio "Deichmann" fashion show. Sa posebno osmišljenom koreografijom u okviru koje su manekeni i manekenke na centralnom dijelu modne piste pozirali brojnim modnim fotografima, predstavljajući najnovije modele muške, ženske i dječije obuće za sezonu proljeće/ljeto 2015.

Posebno oduševljenje publike, u okviru "Deichmann" perfomansa, izazvao je izlazak manekena i manekenki starosne dobi od 3 godine, koje je popraćeno brojnim ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Nivea BH Fashion Week Sarajevo nastavljen je modnom revijom bh. modne umjetnice Svjetlane Vuković Cece koja je javnosti pokazala jedinstvenu kolekciju ekskluzivnih toaleta. Profinjeni krojevi koji ističu isključivo ženstvenost tematika je kojom se i ovaj put vodila.

Jan Angie Kaser, dizajner iz Doboja je zasigurno svojom kolekcijom obilježio Nivea sedmicu mode. Tematikom inspirisanom ženama "T.wo" odaslao je poruku o jednakosti polova, uvažavanju majčinstva i prestanku nasilja nad ženama. Vaze sa cvijećem prožimale su se kolekcijom a dizajneri ih je vidio kao kao nametnute okvire društva sa kojima se današnje žene bore. Najupečatljiviji segment ove kolekcije koje je zvanice ostavio bez daha su specijalno izrađene cipele sa izuzetno visokim platforamama koje su nosili i manekenke i manekeni.

Gošća iz Hrvatske, Džemila Dilberović "Lella design", donijela je svojim kreacijama na scenu dašak holivudskog glamura. Ekskluzivne toalete realizovane su od profinjenih materijala. Svečane haljine kojima se isključio slavi ženstvenost oduševile su zvanice koje su ovacijama i aplauzom nagradile rad pomenute dizajnerice.

  1. Nivea BH Fashion Week Sarajevo okončan je modnom revijom Marije Perić upotpunjenom perfomansom koji je zvanice oduševio ali i rasplakao. Modna revija najnovije kolekcije ekskluzivnih torbi ove kreatorice počela je interpretacijom Fuada Deena Backovića. Reviju su nosile TV ličnosti kao što su Dajana Rosuljaš, Hana Hadžiavdagić, Tanja S. Đurović i drugi. Revija ove kreatorice zatvorena je izlaskom na pistu Donne Ares poslije čijeg su defilea zvanice ustale odavši joj poštovanje.