Moda i ljepota
0

Ema i Džan u kreacijama Istoka Bratića slave francuski stil

Sarajevo-x.com
U galeriji "Duplex/10m2" održano je modno snimanje u kojem su manekeni Ema Alagić i Džan Kapić stali pred objekiv fotografa Dejana Miholjčića u kreacijama modnog dizajnera Istoka Bratića.

Istokova posljednja kolekcija jesen/zima 2010. je inspirisana franscuskom visokom modom i predstavlja slavljenje francuskog stila uz neizbježni utjecaj raskošnog i dekadentnog istoka i ženske samozatajnosti. Istok uspješno kreira i za muškarce i prema njemu muškarac obučen u njegove kreacije je svjestan sebe, elegantan, pustolovan i s džentlmenskim manirima.

Scenografiju snimanja činila je fascinantna umjetnička instalacija francuskog umjetnika Baptiste Debombourga, koja podsjeća na staklenu stijenu visine oko šest metara.

"Ostao sam fasciniran izložbom Baptiste Debombourga i imao sam potrebu da njegovu umjetnost povežem sa svojom kolekcijom. Odabrao sam Emu i Džana kao savršen spoj da upotpune tu priču i naposljetku mislim da smo dobili izvrsne modne fotografije", rekao je Bratić.

Ovaj talentovani mladi dizajner, koji je svoje školovanje iz oblasti mode stekao van granica Bosne i Hercegovine, ovog ljeta će svoju kolekciju pokazati na nekoliko sedmica mode u regionu, a njegova sljedeća destinacija je Fashion festival u Ulcinju.