Moda i ljepota
25

Elegantno i privlačno: Izabrane najbolje uniforme stjuardesa

Klix.ba
Korean Air
Putovanje avionom više ne predstavlja luksuzno pravo sam za ljude "dubljeg džepa", ali avionske kompanije odlučile su održati nivo elegancije kada su u pitanju uniforme osoblja, unutrašnji dizajn i brendiranje kompanije.

Britanski The Telegraph izabrao je najbolje uniforme aviokompanija širom svijeta. Na prvom mjestu je Korean Air, kompanija čije uniforme izgledaju neodoljivo upravo zbog šalova koje stjuaredese nose, a koje je dizajnirala modna kuća Gianfranco Ferré.

Osoblje iz Abu Dhabija, Etihad Arilines, dobilo je nove uniforme u decembru ove godine. Za njihov izgled zaduženi su modni dizajneri Ettore Bilotta kuće.

Uniforme koje su se nosile u periodu 1974-1985. godine imale su vedrije boje i bile su šarene. Tako je i izgledalo osoblje aviokompanije Qantas.

British Airways definitivno ima drugačije uniforme, a vodili su računa i o tome gdje njihovi avioni putuju. Tako je za liniju prema Karibima uniforma dizajnirana u obliku haljine sa cvjetnim dezenom.

Neke kompanije poput Singapore Airlinesa odlučile su se za tradicionalne uniforme, dok Lufthansa iz Njemačke svoje stjuardese oblači u stilu Oktoberfesta u danima festivala piva.