Žene konačno priznale
0

Dosadašnje dijete jednostavno ne djeluju

Sarajevo-x.com
Na primjeru žena iz Velike Britanije, vidljivo je da dosadašnje dijete koje se koriste i širom svijeta, jednostavno ne daju željeni efekat. Naime, veliki britanski farmaceutski lanac Superdrug je u svome istraživanju otkrio da neke žene provedu većinu svoga života na dijetama, i da sada zasigurno znaju o čemu govore, a to je da one ne pomažu.

Iako je možda teško priznati, ali dijete, poput one zasnovane na supi od kupusa, nemaju nikakvog efekta na željeno skidanje kilograma. I pored toga što su je konzumirale u ogromnim količinama, držeći se strogih uputa, Britanke nisu postigle uspjeh u smanjenju svoje tjelesne težine, prenosi Daily Express.

Beskorisnom je proglašena i dijeta sa grejpfrutom dok je i niskokarbonska i visokoproteinska Atkinsonova dijeta ponijela istu titulu.

Tek je nekolicina dijeta odnosna metoda uspjelo pomoći ženama da smršaju i to tamo gdje postoje potpuno osmišljeni programi, kakav je WeightWatchers u Velikoj Britaniji gdje žene osvajaju poene za odobravanje programa ishrane na osnovu postignutih rezultata u periodu dijete.

Superdrug je otkrio da su žene sve više svjesne i da prepoznaju kako dijete ograničavaju unos određene hrane, što samo po sebi može imati loše efekte.

Jedna prosječna žena provede 88 dana godišnje u četiri pokušaja skidanje kilograma putem dijete.