Saradnja sa Šveđanima
0

Donje rublje s potpisom Davida Beckhama u H&M-u

Sarajevo-x.com
Poznata švedska modna kuća H&M najavila je novu dizajnersku saradnju koja će oduševiti sve ljubitelje mode. Naime, svjetski trgovinski lanac će ekskluzivni distribuirati i prodavati liniju donjeg rublja i majica slavnog nogometaša Davida Beckhama.

"Posljednjih godina sam razvijao svoju kolekciju donjeg rublja i veoma sam zadovoljan sa onim što smo ja i moj tim napravili", kazao je bivši kapiten engleske reprezentacije i igrač L.A. Galaxyja.

Posljednji dio slagalice u dizajnerskom poslu za Davida je bio pronalazak partnera koji ima viziju i sposobnost da proizvode sa njegovim potpisom distribuira širom svijeta.

"U H&M-u smo našli savršenog partnera. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da u februaru 2012. godine predstavimo kolekciju kupcima", ističe David.

Za razliku od supruge Victorije, koja dizajnira ekskluzivne komade koji dostižu cijenu iznad 1.000 eura, Davidova kolekcija će biti na raspolaganju kupcima u 1.800 prodavnica u 40 zemalja svijeta.

"David Beckham je prava ikona, i sporta i stila. Ulazak u dugoročno partnerstvo s njim je veoma uzbudljivo za H&M. Ovo je početak nevjerovatne avanture za nas", kazala je Ann-Sofie Johansson, šefica dizajnerskog odjela H&M-a.