Moda i ljepota
51

Dobar izgled ne pada s neba: Kako i koliko treniraju Victorijini anđeli?

Klix.ba
Victoria's Secret manekenke nisu naprosto rođene "savršene" - za takav izgled je, pored genetičke predispozicije, potreban svakodnevni rad i disciplina kad su u pitanju prehrana i vježbanje.

Justin Gelband, certificirani fitness trener iz New Yorka imao je priliku da u proteklih devet godina radi sa brojnim manekenkama kompanije Victoria's Secret, a za Cosmopolitan otkriva koliko zapravo vremena djevojke provedu u teretani.

"Istina, ove su djevojke rođene prelijepe, a nekima je majka priroda podarila vitkos i visinu. Ipak, dosta djevojaka s kojima sam ja radio nisu oduvijek bile mršave, a neke od njih su imale čak i 15 kilograma više nego danas", govori Gelband.

Njegove fitness sesije traju od sat vremena do sat i 15 minuta, najčešće četiri puta sedmično. Za manekenke koje su često na putu organizuje savjetovanje Skypeom i slično.

Gelband kaže kako je njegovim klijenticama, kao što su Jasmine Tookes, Romee Strijd i Lais Ribeiro u prosjeku dovoljno oko tri mjeseca da dođu u formu, prije revije.

"U toku vježbanja, fokus stavljam na vježbe za stražnjicu, bedra, bokove, te ostatak tijela. Pored toga, s manekenkama radim na pravilnom držanju tijela i hodanju u visokim potpeticama. Victorijini anđeli nose vještačka krila koja znaju biti teška i između 10 i 15 kilograma, stoga su im potrebne vježbe za poboljšanje balansa i stabilnosti", pojašnjava ovaj trener.

Ističe kako nije istina da manekenke "ne jedu ništa", te kako su uglavnom svjesne koliko je pravilna i izbalansirana prehrana važna.

"Moje pravilo broj jedan je sljedeće - ako vježbaš i treniraš sa mnom, onda ćeš jesti, nema dijeta, nema diuretika. Ovo nije igra u kojoj pojedeš nekoliko mrkvi i jedan jogurt dnevno. Ja to ne radim, ne vjerujem u instant rješenja", kaže Gelband.