Moda i ljepota
0

Do blistave kože sa micelarnim vodama iz Arkopharme

Koliko god je važno znati kako se našminkati, tako je potrebno svaki dan ukloniti šminku s lica. Zašto je to važno? Koža mora disati, a kako bi bila lijepa i zdrava, važno je da svaki dan uklonite svu prljavštinu koja se naukupila, a koja podrazumijeva i šminku koja se cijeli dan nalazila na vašem licu.

Ako ne uklanjate na vrijeme šminku dolazi do začepljenja pora i gomilanja mrtvih stanica na površini. Na taj način vaš koža polako gubi ten. Također, čista koža mnogo sporije stari i to je jedan od razloga što je potrebno svakodnevno skidati šminku slica.

Postoje razni preparati uz pomoć kojih možete ukloniti šminku, a mnogi od njih iako su veoma skupi, a uz to ne daju ni željene efekte. Pravo rješenje za sve probelem žena s skidanjem šminke su micelarne vode iz "Arkopharme" čiji je zastupnik u našoj zemlji firma "Medimpex".

Priča o micelarnoj vodi počinje sa surfaktantima - u pitanju su molekuli čiji jedan kraj privlači vodu, a drugi kraj masnoću. Micele od kojih se micelarna voda i sastoji, su loptastog oblika, napravljene od gomile sufektanata, i na taj način sposobne da od strane masnoće i nečistoće sa kože ostavljajući ih na tuferu, a lice čistim.

Micelarna voda je namjenjena čišćenju lica, dovoljno je blaga da se može koristiti i za skidanje šminke sa očiju, a i da ne smeta onima koji imaju osetljivu kožu. Ono što je pozitivna strana je i da ne mora da se ispira s lica, dakle ujedno je sredstvo za čišćenje lica, skidanje šminke i tonik.

Odlično je rešenje za one koji ne žele ili ne mogu mnogo vremena da posvete čišćenju lica, kao i za one kojima je koža osetljiva na neke od sastojaka u klasičnim čistačima. Antialergijska struktura micelarnih ćelija je takva da ju koža ne upija, nego ostaje na površini što smanjuje rizik od alergija.

Na tržištu BiH, ekskluzivno u prodavnicama "Konzuma", u prodaji su micelarne vode iz "Arkopharme", koje predstavljau jedinstven koncept kombiniranja tradicionalnih biljaka i micelarne biotehnologije. Riječ je o micelarnim vodama - PURETE, ROSAKALM, AKNORM i URGENCE.

PURETE - je micelarna voda sadržava ekstrakt zelenog čaja. Pogodna je za uklanjanje make-up-a i nečistoća s lica i područja očiju. Ova micelarna voda kombinira nježnost, ali i učinkovitost koja prilikom čišćenja lica pruža osjećaj osvježenja iz bresaka i marelica.

ROSAKALM - je certificirana organska micelarna voda za čišćenje lica, namijenjena osjetljivoj koži s crvenilom. Formulacija čiste micelarne vode i ekstrakata bodljikave veprine koji umiruje kožu i smanjuje crvenilo. ROSAKALM micelarna voda uklanja nečistoće i sve tragove make-up-a.

AKNORM - je micelarni losion za čišćenje lica koji sadrži serenoekstrakt s matirajućim svojstvima. AKNORM micelarni losion za čišćenje lica uklanja sve nečistoće s kože, a idealan je i za skidanje make-up-a.

URGENCE - je micelarna voda za čišćenje suhe kože posebno je formulisana s biljnim kompleksom P.E.S., uljem echiuma koje umiruje i vlaži kožu. URGENCE micelarna voda za čišćenje lica uklanja sve nečistoće i tragove make-up-a.