Moda i ljepota
0

dm look beauty corner: look u potpisu Selme Aganagić - Gabela & alverde

Blogerica Selma Aganagić-Gabela i alverde prirodna kozmetika odličan su spoj.

Najljepše se osjećam kada sam njegovana i zbog toga mi je prioritet pravilna njega kože uz koju će ten posebno zablistati uz minimalnu količinu šminke koja ujedno sadrži prirodne sastojke. Već dugo godina vjerna sam alverde prirodnoj kozmetici. Jutro započinjem čistom kožom zahvaljujući nježnoj kremi za umivanje sa glinom koja temeljito čisti kožu, bez isušivanja. Potom lice tretiram tonikom od ružine vodice i dnevnom kremom od ruže. Nakon tog rituala koža je osvježena, nahranjena i spremna za šminkanje.

Preferiram laganu šminku te najčešće koristim hidratantnu BB kremu koja ujednači ten. Sviđa mi se kada koža izgleda zdravo i ima sjaj. Upravo zato su bronzer, rumenilo prirodne nijanse i iluminator nezaobilazan dio moje dnevne rutine. Korak koji ne preskačem jeste uređivanje i naglašavanje trepavica i obrva u smeđim nijansama, bliskim boji moje kose i očiju. Za večernji izlazak usne su u fokusu i odlučujem se za ruž ili olovku za usne tamnije nijanse vina a u torbi sa sobom nosim balzam za usne. Na kraju dana nikada ne zaboravljam ukloniti šminku i lice počastiti obnavljajućim uljem divlje ruže.

Redovno koristim alverde ulje divlje ruže u sklopu noćne njege lica jer obnavlja kožu te pomaže da ožiljci i flekice izblijede. Ulje divlje ruže tj. šipka je pravi multipraktik – sa njim njegujem kožu lica, tijela, kosu pa čak ruke i nokte. Kada mi je koža lica naročito isušena, alverde masku od ruže i karite maslaca ostavljam preko noći i ujutro je ten savršeno gladak i nahranjen. Za njegovane ruke su mi potrebna samo dva proizvoda: alverde krema za ruke od nevena i alverde ulje za nokte od kajsije.

U dm prodavnicama kao i na dm web stranici možete pronaći brošure sa savjetima zaštitnih lica ovogodišnje dm look kampanje kao i proizvode koji su korišteni za kreiranje look-ova.