Moda i ljepota
0

dm look beauty corner: look u potpisu Ajle Hodžić i Maybelline New York

Bh. blogerica Ajla Hodžić @ma_petit_blog u saradnji s dm-om i Maybelline New York savjetuje da ne treba pretjerivati s make up-om te da ga je potrebno prilagoditi prilici u kojoj se nosi. Less is more – poručuje Ajla.

"Ljepota je skladnost, jednostavnost i prirodnost uz blago isticanje određenih elemenata pomoću šminke. Trudim se koristiti kozmetiku koja je blaga i licu daje svjež izgled. Naglasak je uvijek na usnama, a za ujednačen ten koristim Maybelline Affinitone Mineral tečni puder."

"Njega lica se sastoji od sljedećeg: navečer prije spavanja obavezno lice operem sa sapunom, na način da kružnim pokretima blago uradim masažu lica, a potom lice isperem mlakom vodom. Nakon toga volim da nanesem kokosovo ulje. Imam suhu kožu a kokosovo ulje je lijepo hidratizira i učini svilenkastom. Proces ponovim i ujutro kada se probudim. Kod šminke naglasak je na usnama. Prvo nanesem tanak sloj olovke koji blago prelazi ivicu usana a zatim karmin u istoj boji.

Kosu često bojim u svijetlije nijanse i farba je mnogo isuši tako da joj je potrebno mnogo njege. Pola sata prije pranja kose vrhove namočim arganovim ili kokosovim uljem i sačekam da djeluje a potom kosu perem nekim blagim šamponom i najčešće je pustim da se sama osuši a potom na kraju fenom i četkom čisto da kosi dam neki oblik. Kada sam osušila kosu volim da nanesem par kapi parfema unutar kose kako bi osjetila omiljeni miris cijeli dan."