Moda i ljepota
204

dm look beauty corner: Erna Saljević u kampanji "Ljepota kako je MI vidimo"

Danas vam predstavljamo dm look u potpisu Erne Saljević @divaisback i L'oréala. Pogledajte kratki video te pročitajte Ernine beauty savjete.

"Moj najdraži make-up look je onaj koji daje svjež izgled koži. Tako izgleda kao da se niste previše potrudili oko svog make up-a a istaknuli ste najbolje na svom licu. Krećem od dobre podloge koja mora biti laganija, transparentnija, tako da je ugodna mom licu i da nije teška jer ću je uglavnom nositi tokom čitavog radnog dana. Običnim danima samo naglasim svoje jagodice i čeone kosti bronzerom L'Oreal Paris Glam Bronze Duo Sun Powder Brunette. Uvijek ga malo nanesem i na kapke prema ivici lica kako bih dobila tu neku zagasitu podlogu. Potom na kapke nanesem i određene sjene iz L'oreal La palette nude koje su savršene za dnevni make up jer su srednje pigmentacije. Trepavice uvijek uvijem jer su prirodno ravne te nanesem L'Oreal Mega Volume Miss Hippie maskaru na vanjske krajeve trepavica za prirodniji look. Najviše volim naglasiti svoje usne pa uvijek koristim olovke koje daju mat izgled. Boja ruža je uglavnom nude, boja kože do boje šljive i terakote. Savršene boje za jesen."

"Kada se počnem šminkati gledam da očišćeno lice najprije dobro nahranim. Moja koža lica je masna te zahtjeva dobru kremu koja će mu dati matiran izgled ali isto tako pružiti svu potrebnu hidrataciju kako bi izgledalo svježe i mladoliko. Kremu dobro natapkam na lice, potom nanesem tečni puder i ostavim da se sam fiksira koliko je moguće, a onda nanesem malo rumenila i highlightera kako bih dobila dewy make up look. Mokri izgled kože preferiram jer lice izgleda svježe kao da se niste nešto naročito potrudili oko svog make up-a, a blistate - to je sjajan trik."

Make up proizvode iz look-a koje preporučuje Erna možete pronaći u dm prodavnicama po sniženim cijenama, a za kupovinu odabranih dekorativnih i preparativnih proizvoda u vrijednosti iznad 25 KM očekuje vas USB stick s kristalima na poklon.
Više o L'oréal by @divaisback look-u možete potražiti u brošuri koja je dostupna u svim dm prodavnicama te na www.dm-drogeriemarkt.ba.