Moda i ljepota
0

Dječak nosi dizajniranu odjeću, pozira i fotografije objavljuje na Instagramu

Klix.ba
Kada internet preplave fotografije djece Angeline Jolie i Brada Pitta ili Victorije i Davida Beckhama u odjeći slavnih modnih kreatora, u tome niko neće pronaći ništa čudno. Međutim, fotografije petogodišnjeg dječaka Alonsa Matea postale su pravi hit, a njegovi roditelji uopće nisu ni poznati niti slavni.

Alonso Mateo je dijete koje ima najviše stila, reći će mnogi. Njegove fotografije u odjeći s potpisima najvećih svjetskih modnih dizajnera postale su veoma popularne na Instagramu, a nakon toga svi svjetski mediji počeli su pisati o mališanu sa nevjerovatnim modnim ukusom i izvanrednim manekenskim sposobnostima.

Mališan ima blizu 7.000 sljedbenika na Instagramu, s kojima svakodnevno dijeli svoj stajling i "modno ih osvješćuje".

Njegova majka Luisa Fernanda Espinosa je modna stilistica i radi za nekoliko modnih časopisa u Kaliforniji, a otac je vlasnik firme. Ukus za lijepo i ljubav prema Gucciju, Dioru, Stelli McCartney, Marcu Jacobsu i Dolce & Gabbani dječak je, naravno, naslijedio od majke.

Kako je istakla, on uvijek sam bira odjevnu kombinaciju, a ona ga samo ponekad usmjeri pri izboru, ponajviše kako bi to bilo u skladu s vremenskim prilikama, objavio je Daily Mail.

Kada izađe na ulicu, Alonsa Matea ljudi prepoznaju i pozdravljaju, a mališan uživa u odlasku u kupovinu s majkom. Najviše voli sebi priuštiti naočale i vojničke čizme.

Međutim, mnogi su osudili ovakav način odgajanja djeteta, pogotovo zbog toga što Alonso Mateo ima pet godina, koristi iPod i iPad, društvene mreže i medijski je eksponiran.

"Ljudima je svojstveno to da osuđuju druge. Kada idemo u kupovinu, ako on želi mokasinke kakve ima njegov otac, a ja mu ih mogu priuštiti, zašto to ne bih učinila? Suprug i ja lijepo vaspitavamo naše dijete. On je kulturno i slatko dijete. Ne mislim da je modno napredan. On je premali za to", kazala je Luisa Fernanda Espinosa.