Sedmica mode u Milanu
0

FOTO+VIDEO / D&G na pistu donio vesele boje i alfabet

Sarajevo-x.com
(Foto: Reuters)
Poznati modni talijanski dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana pokazali su da je moda jednostavna, baš poput alfabeta. Oni su na sedmici mode u Milanu predstavili kolekciju za mlade za sezonu jesen/zima 2011.

Na pisti su bile samo vesele boje, mnogo šarenila i još više slova otisnutih na majicama, hlačama, jaknama, suknjama i haljinama. Kolekciju su izvrsni dizajneri upotpunili plastičnim "alfabet" nakitom u jarkim bojama, zanimljivim tenisicama i cipelama s visokim potpeticama.

Domenico Dolce i Stefano Gabbana su nešto ranije ove sedmice na svom profilu na Twitteru napisali da je u Milanu hladno i da oni dolaze da ga zagriju i u tome su zaista uspjeli.

"Ova kolekcija je nastala iz razloga što smo svi prvo naučili slova", kazao je Dolce, dok je Gabbana dodao da su se ovom kolekcijom željeli vratiti u modni svijet koji im je pružio veliku podršku prije 25 godina.

Inače, sedmica mode u Milanu poklopila se sa dodjelom Oscara, velikim događajem za slavne osobe.

Mnoge zvijezde pohrlile su dva dana prije dodjele Oscara u Milano kako bi pregledale kolekcije Dolce & Gabbane, a zatim i Giorgija Armanija, ali i mnogih drugih poznatih modnih kuća.