Moda i ljepota
0

Claudia Schiffer otkriva "gotovo sve" u magazinu Vogue

Sarajevo-x.com
Claudia Schiffer je vladala je svjetskim modnim pistama 80-ih godina, a sada je dokazala da i dalje s pravom zaslužuje status supermodela. Zanosna Nijemica je, naime, u toplesu osvanula u njemačkom izdanju magazina Vogue.

Majka dvoje djece ima glavnu ulogu u kolekciji fotografija pod naslovom "Sex", renomiranog modnog fotografa Marija Testina, koji je imao priliku fotografirati najveće svjetske zvijezde, poput pokojne princeze Diane i pop dive Madonne.

Njemački model se ponovo pojavio na svjetskoj modnoj sceni nakon što se duže vrijeme potpuno posvetila svome sinu Casperu, rođenom 2003. godine, te kćerki Clementine, koju je rodila samo godinu dana kasnije.

Krajem prošle godine surađivala je sa Karlom Lagerfeldom, maestrom stila za Chanel, koji ju je prvi predstavio svijetu kao lice ovog poznate modne kuće prije više od 20 godina.

Claudia Schiffer je prošle godine izjavila kako nova generacija modela nikada neće moći postići svjetsku slavu u kojoj je 90-ih godina uživala ona i njene kolegice Naomi Campbell i Cindy Crawford.

  1. godine slavna manekenka se udala za filmskog producenta Matthewa Vaughna, nakon što je okončala dugogodišnju romansu sa mađioničarem Davidom Copperfieldom.