Moda i ljepota
48

Chanel je osmislio najotmjeniji aerodrom koji ste ikada vidjeli

Klix.ba
(Foto: EPA)
Modna kuća Chanel poznata je po luckastim idejama tokom Paris Fashion Weeka, a sada su osmislili još jednu teatralnu.

Predstavljajući kolekciju za proljeće/ljeto 2016. na modnu pistu su donijeli trgovine, bistroe, pa čak i kasina, učinivši da ona izgleda kao unutrašnjost pravog aerodroma.

Studiozno osmišljen prostor bio je ispunjen brojnim ekscentričnim detaljima s naglaskom na znakove "Chanel Airlines" i suvenire. Označen je i prostor za odlaske i dolaske, te sjedišta u avionu i brojevi gateova.

Glavni kreativni dizajner i direktor Karl Lagerfeld je istakao da su ga ostvarivanju ovog plana vodili privatni razlozi.

"Ne glumim u filmovima, nisam poznati pjevač, ne pravim skandale, a ipak ne uspijevam normalno izlaziti u javnost jer svi žele moju fotografiju, tako da mi je gotovo nemoguće putovati aerodromima", izjavio je Lagerfeld.

Chanelov modni događaj upriličen je u Grand Palaisu, mjestu koje još od 1900. godine ugošćava izložbe i modne performanse. Godine 2000. proglašeno je historijskim spomenikom.

Gosti su za ulazak morali imati specijalne "propusnice za ukrcavanje", a reviju su pratili iz sjedišta koja su ista kao ona na aerodromima. Među gostima je bilo mnoštvo poznatih, od fotografa Marija Testina, urednice Voguea Anne Wintour, teniserke Marije Šarapove, pjevačice Vanesse Paradis i njene kćerke Lily-Rose Depp, modela i glumice Cara Delevingne...

Modeli koji su nosili Chanelove kreacije prolazili su među publiku, provjeravali "vrijeme letova" i nosili kofere.