Moda i ljepota
0

Carmen Carrera bit će prvi transrodni model Victoria's Secreta?

Klix.ba
Na internetu je pokrenuta peticija, sa već više od 23 hiljade potpisa, koja poziva čuvenog proizvođača ženskog donjeg rublja, Victoria's Secret, da uvrsti transrodnu Carmen Carreru u svoju nadolazeću reviju.

Potpisnici peticije na stranici Change.org smatraju da Carrera (28), zvijezda reality showa RuPaul's Drag Race, treba biti uvrštena u godišnju reviju Victoria's Secreta te tako ući u historiju kao prvi transrodni supermodel.

Carrerina titula supermodela pomogla bi okončanju femefobije unutar LGBTIQQA zajednice, piše u peticiji.

Carrera je stanovnica New Jerseyja, a rođena je kao Christopher. Postala je poznata kao učesnica reality showa RuPaul's Drag Race, gdje je završila na petom mjestu.

Nakon showa, javno je počela svoju transformaciju iz muškarca u ženu, a kasnije je potpisala ugovor za Elite Model Management.

Postavši LBGT ikona, Carrera se dva puta našla u W Magazineu, a ovog mjeseca učestvovala je i u reviji dizajnera Marca Marca na LA Fashion Weeku.

Ukoliko njeni fanovi daju sve od sebe, Carrera će 10. decembra ući u historiju kao prva transrodna osoba koja je postala jedan od Victorijinih anđela.

Peticiju je pokrenula osoba imenovana kao Marco Regalado, bez Carrerinog znanja, i odmah je odjeknula u društvenim medijima.