Prve dame SAD-a i Francuske
0

Carla i Michelle odjevene 'po dogovoru'

Sarajevo-x.com
Na današnjem samitu NATO pakta u Strasbourgu oči novinara najviše su bile uprte u dvije prve dame SAD-a i Evrope, Michelle Obama i Carlu Bruni.

Bivša manekenka i žena francuskog predsjednika Carla Bruni Sarkozy i njena američka gošća, supruga Baracka Obame, Michelle bile su glavne zvijezde crvenog tepiha na samitu NATO-a u Strasbourgu.

Odjevene skoro po dogovoru, u modernim mantilima koji se vežu oko vrata i niskim potpeticama prve dame su blistale pored svojih uticajnih muževa.

Bračni par Obama u Strasbourgu je dočekan uz pozdrav vojnog orkestra i počasnu gardu, kao i uz stotine ljudi i novinara koji su okruživali Palatu Rohan.

Carla se dan ranije nije pojavila na londonskom samitu Grupe 20, pa je titula najelegantnije pripala Michelle, no ni danas kad su obje dame stale jedna uz drugu, javnosti nije bilo lako odlučiti koja prva dama izgleda bolje.

Uz to, gospođe su obukle skoro identične mantile, kao po dogovoru, jedino što je Michelle odabrala malo veseliju cvjetnu kombinaciju dok se Carla držala nepogrješive sive boje. Njihovu diskretnu eleganciju pokazao je i odabir obuće. Naime, obje dame su obukle jednostavne salonke s niskim potpeticama.