Moda i ljepota
18

Cara Delevingne: Patila sam od depresije, ali ne odlazim iz svijeta mode

Klix.ba
Cara Delevingne (Foto: EPA)
Cara Delevingne (Foto: EPA)
Cara Delevingne, 23-godišnji engleski model, priznala je da se zbog svog posla suočavala sa napadima depresije, te da sada nastoji ne raditi pretjerano mnogo. Ipak, dodala je, ne planira napustiti svijet mode u kojem je vrlo uspješna.

Mlada manekenka je u seriji poruka na Twitteru svojim fanovima priznala da je zbog depresije mrzila sebe, te da je to sve bilo iscrpljujuće.

U ranijim intervjuima je kazala je potpuno izgubila fokus sa vlastite sreće i da se osjećala kako joj trebaju priznanja od drugih ljudi za njene uspjehe. Ipak, ona ne krivi modnu industriju za svoju depresiju i ponavlja da nikada nije rekla kako odlazi. Međutim, želi se fokusirati na druga polja.

"Fokusiram se na snimanje filmova i pokušavam naučiti da se nosim sa svojim manama. Zaista mi dobro ide", poručila je Delevingne koja se poslom modela bavi još od 16. godine, a zastupao je isti agent kao i Kate Moss na početku karijere.

Cara je 2012. i 2014. proglašena modelom godine u Britainiji, a radila je za modne kuće Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana, Fendi, Moschino...