Snaga, moć i nada
0

FOTO / Bujna Christina Hendricks reklamira nakit

Sarajevo-x.com
Zvijezda serije "Momci s Madisona", Christina Hendricks, proslavila se zahvaljujući svojim raskošnim oblinama i, u vremenu kada dizajneri traže mršave modele, upravo zbog njih je zaslužila da bude zaštitno lice kolekcije nakita "Get Life", kojeg je dizajnirala slavna Vivienne Westwood.

Legendarna britanska dizajnerica Vivienne Westwood odlučila je da njen model bude bujna Christina Hendricks, koja joj je mnogo puta ranije putem medija odavala priznanja za izvrsne kreacije.

"Ona je moj omiljeni dizajner. Još kao djevojčica sakupljala sam isječke iz magazina s njenim kreacijama iako ih nikada sebi nisam mogla priuštiti. I danas imam samo jednu njenu haljinu", izjavila je glumica kada joj je ponuđeno da upravo ona predstavlja kolekciju nakita "Get a Life".

Nakit od paladija, ogrlica s privjeskom u obliku srca i tijara prelijepo stoje bujnoj, crvenokosoj Amerikanki.

Pohvalila ju je i sama dizajnerica:

"Christina je oličenje ljepote i oduševljeni smo što je ona naš model. Pokazala je da je savršena za ovu kampanju", istakla je Westwood, prenosi Daily Telegraph.

Dizajnerica je dodala da ju je za novu kolekciju nakita inspirisala priroda i simboli poganstva - žir, hrast i srce koji predstavljaju snagu, moć i nadu.