Moda i ljepota
66

Božica društvenih mreža: Tinejdžerka mjesečno zarađuje 40.000 dolara

Klix.ba
Osamnaestogodišnja internet senzacija, Bethany Mota, na videoservisu YouTube ima više od 4,8 miliona sljedbenika, više nego magapopularna pjevačica Lady GaGa. Ona objavljuje snimke na kojima pokazuje svoju kosu, kozmetiku, odjeću i slično, a pojedini klipovi bivaju pregledani više od 600.000 puta.

Osim toga što je zvijezda na YouTubeu sa 4,8 miliona sljedbenika, na Instagramu je prati 2,2 miliona korisnika, više nego što je slučaj s magazinima Vogue, Elle, Marie Claire, Glamour i Cosmopolitan zajedno. Na Twitteru ima više od 1,1 milion sljedbenika.

Bethany je prošle godina završila srednju školu, a živi s roditeljima u Californiji. Popularna je postala objavljivanjem videa na YouTubeu na kojima pokazuje torbice, majice, ukrase za kosu, kozmetiku, različitu odjeću, daje savjete za izradu ukrasa i slično.

Njena je popularnost motivisala kompaniju Aeropostale da na tržištu ponudi liniju odjeće i nakita te da taj brend nosi ime Bethany Mota. Članak o ovoj osamnaestogodišnjoj djevojci objavljen je i u Teen Vogueu. Svoj hobi je pretvorila u unosan biznis, jer mjesečno od objavljivanja svojih videa na YouTubeu i reklama zarađuje 40.000 dolara.