Pratilja na Miss Motor Speedway
0

FOTO / Bosanka Armina Krgo kiti se lentama na izborima ljepote u SAD-u

Sarajevo-x.com
Dvadesetčetverogodišnja Banjalučanka Armina Krgo, koja već godinama živi u SAD-u, učestvovala je na izboru Miss Motor Speedway 2011. u Sjevernom Kentuckyju i ponijela lentu četvrte pratlje.
Krgo je aktuelna misica Sjevernog Kentuckyja, a nedavno je izabrana i za učesnicu izbora za Miss Motor Speedwaya. Iako nije osovojila krunu najljepše, Bosanka tvrdi da je jako ponosna na sebe i da je zadovoljna i lentom četvrte pratilje.
"Zaista je bilo divno. Dala sam sve od sebe. Imam iskustva iz prethodnih takmičenja tako da sam bila potpuno sigurna u sebe. U izboru je učestvovalo 55 djevojaka i bilo mi je jako drago kada sam ušla među prvih 12, a još oduševljenija sam bila kada sam začula svoje ime kada su birali prvih pet najljepših djevojaka. Bila sam jako ponosna", ispričala je za Sarajevo-x.com lijepa Krgo.
Iako je ovaj izbor ljepote bio vezan za vozila, trke i NASCAR, Krgo je priznala da se baš i ne razumije u automobile, te da je glavni razlog što se prijavila to što ta kompanija nudi mogućnost uključivanja u humanitarni rad, a djevojka koja pobijedi postaje i ambasadorica dobre volje Motor Speedwaya, te pomaže ljudima kojima je pomoć potrebna.

"Nisam razočarana zbog toga što nisam pobijedila. I ovo je veliki uspjeh. Čula sam mnogo pozitivnih komentara publike i članova žirija, zbog čega sam se jako lijepo osjećala", istakla je 24-godišnja Banjalučanka.

Armina je studentica završne godine informatike na Univerzitetu Louisville, a njena želja je da se osim posla za koji se školuje bavi i manekenstvom.

"Škola mi je, naravno, na prvom mjestu. Manekenstvo smatram hobijem, jer to nije posao na koji bih mogla računati u budućnosti", kazala je za naš portal zanosna Bosanka.