Moda i ljepota
61

Bodybuilder od 140 kilograma: Rich Piana koristi steroide od tinejdžerskih dana

Klix.ba
Bodybuilder Rich Piana ne izgleda poput drugih sportista i atleta. Njegovo tijelo ima ogromne mišiće i prekriveno je tetovažama. Ipak, to nije rezultat prekomjerne vježbe već korištenja steroida koje uzima još od tinejdžerskih dana.

Steroide koristi u ekstremnim dozama, što je itekako opasno, a veliki broj bodybuildera zamolilo ga je putem YouTube a da to ne konzumira.

Piana tvrdi kako je sretan i da je to put koji je on izabrao. Njegov moto je: "Što god je potrebno".

Njegova majka je također bila bodybuilderka, pa je Piana počeo trenirati kada je imao samo 11 godina. Na prvom takmičenju se pojavio kada je imao 15 godina, ali se nije plasirao. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, Piana je počeo konzumirati steroide koje sada koristi već 27 godina.

To nikada nije krio i javno je objavljivao fotografije na kojima pokazuje koliko tableta dnevno uzima.

"Ako imate izbor da budete prirodni ili uzimate steroide, budite pririodni. Nema razloga da koristite steroide jer tako samo nanosite štetu svom tijelu i sebi. Ali, ako želite postati profesionalni bodybuilder, pogodite? Vjerovatno ćete ih morati koristiti jer nećete imati izbora. Tako sam i ja krenuo tim putem. Takmičio sam se i došao sam do tačke gdje ću biti 'otpuhan' ako ne budem uzimao steroide, tako da sam počeo s tim. Ali zaista sam sretan sa svim što sam izabrao u svom životu i ništa ne bih mijenjao. Potpuno sam sretan i zbog toga što sam počeo uzimati steroide u 18. godini", rekao je Piana.

Od tada je osvajao 7. i 11. mjesto, proglašavan je međudržavnim pobjednikom i proglašen je Mistera Californije. Na hormone za rast troši 2.500 dolara mjesečno, a dodatni novac na steroide. Novac zarađuje od reklama i kanala na društvenim mrežama.