Recesija diktira modom
0

Blijede pankerice na modnim pistama

Sarajevo-x.com
Na modnim pistama ove sezone dominira punk, pišu modni urednici Daily Maila, jer sve više djevojaka i žena odbacuju glamur i blještavilo kakvima nas inače zasipaju na sedmicama mode.

'Ako je ikad postojalo pravo vrijeme za povratak punka u modu, to je onda ovo vrijeme recesije. Žene i djevojke odustaju od glamuroznih haljina i cipela koje koštaju malo bogatstvo', piše jedna od urednica u Daily Mailu.

Moderne djevojke ove sezone odbacuju markiranu odjeću i umjetni ten iz solarija, a vraćaju se prirodnom izgledu, bljedilu te kariranom uzorku i izgledu školarke.

Nosi se sve, vojničke jakne, škotski kiltovi, te naravno mnoštvo rajferšlusa i pribadača, raznobojne hulahopke i platnene cipele, uz neizostavne poderane traperice.

Materijali od kojih je izrađena ovosezonska moderna odjeća također su jeftini, radi se o pamuku i tvidu, a raznobojni uzorci se mogu kombinirati, poručuju dizajneri.

Ove sezone su modni dizajneri inspirani izgledom prosječne, obične djevojke sa gradskih ulica, te školarkama i njihovim uniformama, a po principu 'što više, to bolje' nosi se i po nekoliko pamučnih majica odjednom, po mogućnosti raznobojnih.

Ne treba se ustručavati ni second handa, ili prekrajanja odjeće jer to ustvari i jeste suština pankerskog stila.

U modi su ležerne frizure i malo agresivniji make up koji ističe bljedilo, a modernoj djevojci ne bi trebao biti stran ni crni ruž za usne, zaključuju modni poznavaoci.