{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeli hljeb povećava rizik od raka

S
20.10.2006. u 16:21
0
0
Bijeli hljeb povećava rizik od raka
0
Bijeli hljeb povećava rizik od raka
Prema najnovijim istraživanjima konzumiranje velikih količina bijelog hljeba povećava rizik od raka, bolesti od koje umiru hiljade stanovnika svake godine.
Osobe koje konzumiraju pet kriški bijelog hljeba dnevno izložene su dvostruko većem riziku od najčešćeg tipa raka bubrega u poređenju sa osobama koje unose jednu i pol krišku u organizam.

Naučnici vjeruju kako prerađene žitarice uzrokuju znatan skok nivoa šećera i inzulina u krvi, što doprinosi rastu tumornih stanica.

Ljudi bi trebali izbaciti bijeli hljeb iz ishrane, jer on uzrokuje najveći porast glukoze u krvi.

Ova studija također dokazuje zdravstvene prednosti hrane sa niskim glikemičkim indeksom, što podrazumijeva izbjegavanje procesirane i prerađene hrane, poput bijelog hljeba koji ima visok glikemički indeks.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: