Moda i ljepota
56

Beyoncein stilista napravio udobne štikle

Klix.ba
Konačno dobra vijest za djevojke koje vole visoke potpetice - od sada će ovo zadovoljstvo sebi moći priuštiti, a neće morati trpjeti bolna i natečena stopala nakon cjelonoćnog izlaska.

Britanski stilista Neil J. Rodgers napravio je liniju udobnih cipela s visokom potpeticom, baziranu na njegovim iskustvima s klijenticama koje su mu se često žalile da cipele s visokim potpeticama, ma koliko lijepo izgledale, nisu vrijedne bola koji slijedi nakon nošenja.

Rodgers je proteklih 15 godina bio stilista mnogim poznatim osobama u koje ubraja Beyoncé i Annu Kendrick. Objašnjava kako bi za Kendrick ponekada odabrao dva para cipela za jednu večer, jedne koje bi nosila na crvenom tepihu, a druge udobnije za ostatak večeri. Upravo ovo iskustvo inspirisalo ga je da napravi jednu ovakvu liniju.

Rodgersove cipele imaju pjenaste hibridne gumene jastučiće koji su deblji nego inače u ovakvim cipelama. Osim toga, mjesto za prste je duže i prostranije, što doprinosi udobnosti.

Stvar koju žene često navode kao razlog za nošenje neudobnih cipela je da su ljepše nego one udobnije. Rodgers nastoji ovo promijeniti, tako što je svojim cipelama dodao sve stilske detalje za koje je tokom svojih godina u ovoj industriji naučio da pomažu učiniti nogu ljepšom.

Cijena ovih cipela je od 575 dolara na dizajnerovoj stranici, a Rodgers kaže da je prijem na koji su cipele naišle za sada odličan.