Moda i ljepota
18

Beyonce nagradu za modnu ikonu primila u svjetlucavom Givenchyjevom odijelu

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Američka pjevačica Beyonce (34) osvojila je nagradu za modnu ikonu na ceremoniji CFDA u New Yorku.

Nagradu je dobila na osnovu svog izgleda i stila koji gradi već godinama, a koji pokazuje na crvenom tepihu, društvenim mrežama i na muzičkim spotovima koji su uvijek originalni i atraktivni.

Beyonce je publici predstavila direktorica dodjele nagrade, legendarna dizajnerica Diane von Furstenberg koja je pjevačicu opisala kao najveću zvijezdu današnjice.

Beyonce je na sceni blistala u prugastom Givenchy odijelu i šeširu širokog oboda. Zahvalila se svojoj majci za dizajniranje kostima i kazala da se osjeća kao da je izašla iz filma "Gameof Thrones".

Nosila je nakit Lorraine Schwartz, a njena majka Tina Knowles (62) bodrila ju je iz publike. Tina je inače godinama šila kostime za grupu Destiny's Child.

"Moja majka je dizajnirala moju vjenčanicu, haljinu za maturu, moju haljinu za prvu nagradu CFDA, haljinu za prvi Grammy i ta lista će se naravno nastaviti", rekla je Beyoncé.

Pjevačicu je također podržao 46-godišnji suprug Jay-Z, kao i njihova četverogodišnja kćerka Blue Ivy. Jay Z je bio dotjeran u crnom smokingu i bijeloj košulji, dok je Blue Ivy imala stilsku crnu haljinu s resama i bijelu jaknu.