Moda i ljepota
120

Belma Tvico Stambol predstavila haute couture kolekciju za proljeće-ljeto 2016.

Klix.ba
(Foto: Eldar Nurković)
Poznata bh. dizajnerica Belma Tvico Stambol predstavlja haute couture kolekciju za proljeće-ljeto 2016, koju čine mantili, kombinezoni, haljine i vjenčanice. Ovo je samo prvi dio kolekcije koji se trenutno može vidjeti, a dizajnerica vrijedno radi i na ostalim kreacijama.

Snimanje ovog dijela kolekcije je rađeno na nekoliko lokacija u Istanbulu: Ortakoy, Arnavutkoy, pored Galata kule, pored Aja Sofije, kao i u staroj željezničkoj stanici odakle je polazio čuveni Orient Express.

Model koji predstavlja haljine je Džejla Glavović, fotograf Eldar Nurković i E2 studio, a za frizuru i make up bio je zaslužan Admir Karišik.

Inspiraciju za vjenčanice Belma je, kako kaže, pronašla u bajkama. Vjenčanice nisu samo bijele ili bež, tu su i koralna i roze boja za mlade koje vole biti drugačije.

"Odišu romantikom, nježne su, profinjene, sanjalačke. Posebno smo ponosni na Adore vjenčanicu na kojoj se radilo šest mjeseci. Ona je kraljevska, urađena sa puno kristala, perli, vezenih satima, danima, mjesecima... ona je zaista posebna i drugačija od čitave kolekcije. Ona je kruna rada i truda", kaže Tvico.

Dizajnerica navodi kako je njen drugi dio kolekcije, koji čine haljine, mantili i kombinezoni, inspirisan prirodom, arhitekturom i neprolaznom ljepotom žene koja radi na sebi i koja je bogata duhovno.