Moda i ljepota
0

Bajkovita kolekcija Nicky Hilton

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Ukoliko budete slušali Nicky Hilton, na proljeće 2008. godine sve dame nosit će kratke šorceve, suknje i haljine od žerseja u kombinaciji sa visokim potpeticama. Naime, to je kratki opis kolekcije "Chick by Nicky Hilton“ koju je mlađa sestra Paris Hitlton predstavila na ovogodišnjoj sedmici mode u Los Angelesu.

L.A. Fashion Week počeo je u nedjelju, a sve pohvale otišle su na adresu Nicky Hilton. Iako su se mnogi nadali da će reviji prisustvovati i popularna Paris, ona nije došla. No, to nije umanjilo značaj fantastične modne linije "Chick by Nicky Hilton“ kreirane za modernu i samouvjerenu ženu.

Boje kojima se Nicky najviše poigrala u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2008. godine bile su crvena, bijela i svijetloplava. Iako se radi o bojama američke zastave, kolekcija koju je dizajnirala Nicky Hilton, pored boja, nije imala ništa patriotsko. Naime, kreacije su bajkovite, a haljine za noćni izlazak podsjećaju na haljine princeza kakve poznajemo iz crtanih filmova.

Najbolje u kolekciji koju je predstavila Nicky jeste da su svi odjevni predmeti nosivi, pristupačni, a istovremeno maštoviti.