Moda i ljepota
184

Avon najavio globalnu mirisnu saradnju sa dizajnerom Kenzom Takadom

Klix.ba
Avon kompanija je predstavila novu globalnu saradnju sa internacionalno priznatim dizajnerom Kenzom Takadom.

Kao jedan od vodećih svjetskih dizajnera, Kenzo Takada osnovao je svoju luksuznu modnu kuću u Parizu 1970. godine i na taj način postao prvi luksuzni japanski brand sa sjedištem u Parizu.

Ovaj dizajner je poznat po kreiranju inovativnih stilova i po njegovim popularnijim mirisima koji u sebi sjedinjuju najbolje elemente Istoka i Zapada. Njegovi avangardni lookovi su učinili njegove kolekcije voljenim od strane svjetskih zvijezda. U svakom dizajnu Kenzo Takada naglašava ljepotu i pozitivnost – njegovu ličnu mantru koja se slaže i sa glavnom Avonovom porukom.

U prvoj fazi saradnje, Kenzo Takada inspiriše maštu svojom novom očaravajućom mirisnom kolekcijom, dizajniranom ekskluzivno za Avon. Avon LIFE by Kenzo Takada je nova mirisna linija koja je izgrađena oko obećanja lijepog življenja života, utjelovljujući nepokolebljivu pozitivnost u srcu Kenzo Tekada dizajna i ličnosti. Mirisna linija uključuje miris za žene i miris za muškarce, a biće dostupna na tržištu od oktobra 2016. godine.

"Iako sam ranije kreirao premium mirise, želio sam ostvariti saradnju s Avonom na novoj kolekciji koja bi bila dostupna ženama širom svijeta", kaže Kenzo Takada.

"Moje iskustvo sa Avon timom je zaista nevjerovatno. Zahvaljujući njihovoj strasti, pozitivnosti i energiji, stvorili smo vječnu i prepoznatljivu mirisnu liniju koja predstavlja veličanstvo prirodnog svijeta i donosi ljepotu i pozitivnost. Presretan sam konačnim rezultatom", zaključio je Takada.

"Kenzo Takada je istinski vizionar i strastveni profesionalac,” rekao je Fernando Acosta, Izvršni potpredsjednik i direktor marketinga kompanije Avon.

"On je lično radio sa našim timom pri kreiranju svih dijelova ovih mirisa, od mirisnih nota do dizajna bočica. Njegova vizija je bez premca i njegov optimizam i smisao za ljepotu su tako slični svemu onome što Avon predstavlja. Jako smo sretni što smo izgradili ovo partnerstvo i s velikim nestrpljenjem čekamo naše sljedeće zajedničke korake".