Moda i ljepota
0

Athina Onassis prodaje majčine dragulje

Sarajevo-x.com
Athina Onassis, unuka nekadašnjeg grčkog tajkuna Aristotela Onassisa, odlučila je prodati nakit svoje majke Christine, vrijedan milione i milione eura, koji je naslijedila, jer "joj ne odgovaraju".

Jedini živući potomak legendarnog Onassisa, 23-godišnja Athina dala je na aukciju više od 40 impresivnih komada nakita koje je nosila njena majka, a koja je umrla kada je Athini bilo samo tri godine.

Athina svakako nema problema s novcem, budući da je naslijedila bogatstvo procijenjeno na najmanje 1,3 milijarde eura. Na ovaj potez se, naime, odlučila jer joj "ne trebaju blještavi predmeti iz prošlih vremena".

Kolekcija nakita Christine Onassis procijenjena je na gotovo 11 miliona eura, a aukcija je zakazana za srijedu u Londonu. Aukcijska kuća Christie’s je danas izložila dragocjeni nakit za javnost i pozvala "obične ljude" da obavezno dođu i pogledaju blještave primjerke, poput 2,8 miliona eura vrijednog dijamanta u obliku kruške od 38 karata i Van Cleef i Arpels dijamante ogrlice s rubinom.

Na aukciji će se naći i dragocjeni kip Buddhe Carla Fabergéa, koji je imao posebno mjesto na jahti Christininog oca, Aristotela Onassisa.

Athina je 2005. godine postala supruga 12 godina starijeg Brazilca Alvara de Mirande Neta, a vjenčanju nije prisustvovao njen otac, Francuz Thierry Roussel.