Moda i ljepota
2

Aleksandra Kovačević predstavlja BiH na izboru za Miss turizma u Maleziji

Piše: A. Dž.
Bivša Miss planete Zemlje BiH, Aleksandra Kovačević, ponovo će predstavljati našu zemlju na jednom takmičenju ljepote. Naime, lijepa Sarajka izabrana je da se takmiči za lentu Miss turizma International, koje će se u novogodišnjoj noći održati u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru.

Aleksandra će biti 13. predstavnica BiH na ovom takmičenju, a odabrala ju je vlasnica licence za BiH Aleksandra Kokotović, koja smatra da će manekenka i tv voditeljica svojim šarmom, ljepotom i elegancijom osvojiti žiri.

"Mi smo zemlja koja ima najduži kontinuitet učešća i organizatori to izuzetno cijene. Aleksandra je idealan izbor i uopšte se nisam predomišljala. Ona je počela u mojoj agenciji IEVE Model 2009. godine, kada je i otišla na prvi internacionalni izbor u Južnu Koreju, gdje je naučila sve što je potrebno da bi se stekao status prave ambasadorice ljepote. Već 2010. putuje u Kinu na izbor Miss Bikini International, gdje je briljirala i vratila se s titulom Miss fotogeničnosti. Druge, još važnije Aleksandrine osobine su lijep odgoj i poštovanje, a tu je i naš odnos kroz sve ove godine", rekla je Kokotović.

Aleksandra će u Maleziju otputovati 8. decembra, a zajedno sa takmičarkama iz cijelog svijeta bit će smještena u luksuznom hotelu Sunway Lagoon Resort. Kako kaže, raduje se odlasku u Kuala Lumpur.

"Volim upoznavati nove kulture, tradiciju, narod, njihova jela, način života... Ali prije svega odlazim sa takmičarskim duhom. Dat ću svoj maksimum da ostavim lijep utisak, prije svega na organizatore. Odgovornost je velika, želim opravdati Aleksandrino povjerenje. Čast mi je biti dio njenog tima u kojem sam doživjela samo lijepe trenutke, dobronamjerne i korisne savjete", rekla je Kovačević.

Naša predstavnica će se u Maleziji predstaviti u odjeći Danijele Mešalić, čije su kreacije već nosile brojne poznate ličnosti.

"Već smo se dogovorile o odabiru glavne haljine. Nećemo otkrivati detalje, ali mogu reći da će to biti jedna veoma elegantna haljina koju ću ja itekako znati iznijeti. Danijela radi sa veoma kvalitetnim materijalima, a ovoga puta se odlučila za kombinaciju čipke i svile", otkriva nam Aleksandra.

Ime ljepotice koja će ponijeti titulu Miss turizma bit će poznato tačno u ponoć, na prijelazu iz 2013. u 2014. godinu.

Finalnoj večeri tradicionalno prisustvuju i malezijski sultan i kraljica, dok se među članovima žirija nalaze i neki članovi diplomatskog kora države domaćina, ali i Kine, Singapura i drugih azijskih zemalja.