Moda i ljepota
481

Ajša i Varisa: Dvije Bosanke u utrci za titulu Germany's Next Topmodel 2015.

Piše: M. N.
Djevojke porijeklom iz BiH, Ajša Selimović i Varisa Čaluk o kojoj smo ranije pisali, ušle su među 23 takmičarke koje se bore za titulu Germany's Next Topmodela 2015. godine. Domaćin ovog popularnog showa je supermodel Heidi Klum, a djevojke koje stignu do finala dobiju mogućnost da rade s poznatim svjetskim dizajnerima i prošetaju se najpopularnijim modnim pistama.

Ajša ima 18 godina i rođena je u Austriji. Njeni roditelji su iz BiH. Trenutno živi u Burladingenu u Njemačkoj. Prijavila se na Germnay Next Topmodel jer smatra da je to velika šansa koja joj može pomoći u njenoj karijeri.

"Na prvi pogled Ajša djeluje kao sramežljiva osoba. No, ustvari je vrlo luckasta i druželjubiva osoba kada je upoznate", opisali su je iz produkcije ovog popularno reality showa.

Visoka je 1,75 metara i na stopalu ima tetovažu "Hello Kitty" koju je uradila za 18. rođendan. Radi kao dadilja u okviru programa Au-Pair u Njemačkoj. U svom predstavljanju istakla je da voli putovati, ići na koncerte i družiti se. Kao dijete je bila nemirna i željela je biti modni dizajner. Danas sanja o velikim modnim revijama poznatih dizajnera.

Ukoliko želite podržati Ajšu u njenoj borbi da postane Germny's Next Topmodel, glasajte za nju ovdje.

O Varisi Čaluk koja ima 16 godina smo ranije pisali. Ide u srednju medicinsku školu i bavi se manekenstvom. Porijeklom je iz Donjeg Vakufa, a rođena je u Austriji. Trenutno živi u Kelnu.

U svom predstavljanju kazala je da voli maminu bosansku kuhinju, da se boji visine, a što se tiče šminke, tokom dana je ne koristi i voli prirodan izgled. San joj je da jednog dana osnuje vlastitu porodicu.

Za Varaisu možete glasati ovdje.

Deseta sezona ovog njemačkog showa, koji je nastao po uzoru na America's Next Top Model koji vodi Tyra Banks, počeo je 12. februara ove godine.