Moda i ljepota
179

Adna Avdić: Nakon izbora Miss Earth možda izgradim veliku karijeru

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Od večeras do finala takmičenja Miss planete Zemlje za 2013. godinu, koje će biti održano 15. septembra, portal Klix.ba predstavit će vam svih 15 finalistica ovog takmičenja. Prva u nizu ljepotica je studentica Fakulteta političkih nauka Adna Avdić (20) iz Sarajeva.

Slobodno vrijeme najviše voli provoditi u krugu bliskih prijatelja, voli čitati knjige i plesati. Ambiciozna je, komunikativna i, kako je kazala u razgovoru za Klix.ba, tvrdoglava. Ne voli laž i sebičnost, a za sebe voli reći da je pozitivna osoba te da u svemu što je loše pokušava naći i nešto dobro. Sve što započne nikada ne ostavlja nedovršenim, što ističe kao svoju vrlinu.

Adna se na ovaj izbor prijavila jer smatra da joj može otvoriti mnoga vrata u budućnosti. Također, smatra da je ovo jedan od najkvalitetnijih izbora te je samim tim velika čast što može biti dio toga.

Od izbora Miss Earth prije svega očekuje divno druženje s ostalim takmičarkama, a možda i početak karijere. Međunarodna karijera joj je jedan od ciljeva u budućnosti i želi dati sve od sebe kako bi to ostvarila, jer svoje ciljeve ne voli ostavljati nedovršenim.

Ova ljepotica kaže da slobodno vrijeme provodi s prijateljima, čita knjige i bavi se sportom, kada za to ima vremena.

Otkrila nam je da nema određeni tip muškarca, ali je bitno da on drži do sebe i da zna šta želi od života.

Adna na fotografijama nosi haljinu salona MINEA iz Vogošće, za šminku su bile zadužene Maja Koristović Talović i Vesna Husić za Kryolan, frizuru Haris Vesnić za Harologi i obuću Deichmann.