Moda i ljepota
0

15 najboljih parfema predstavljenih 2008.

Sarajevo-x.com
Žene uglavnom imaju nekoliko omiljenih parfema koje koriste godinama i teško se odlučuju na nešto drugačije. Ipak, korisno je povremeno probati nešto novo. U 2008. godini proizveden je niz predivnih parfema tako da izbor nije težak ni za najprobirljivije. Web portal posvećen ljepoti i zdravlju SheKnows.com donosi 15 novih parfema koji bi trebali zagolicati i vaše nozdrve.

Absolutely Irresistible Givenchy - bogati miris s notama zelene mandarine i cvjetova narandže, te crvene papričice, heliotropa, ambera i kedra predstavljen je u novembru 2008. sa Liv Tyler kao promotorkom i muzom Givenchyja. Parfem je upakovan u crvenu zavodljivu bočicu i ukrašen srebrnim motivima.

Anna Sui Night of Fancy - cvjetni voćni miris misteriozne avanture, sa bočicom u ljubičastoji boji. Parfem je predviđen za mlade, a krije aromu jasmina, grejpa i dvilje jagode. Zatvarač je u obliku pauna koji se šepuri.

Beckham Signature For Her - još jedan miris slavnog para Victorije i Davida Beckhama u saradnji sa Coty, u prodaji se pojavio u septembru 2008. To je cvjetno voćni miris sa notama anisa, jabuke, orhideje, vanile, ambera te mošusa u ružičastim bočicama.

Bond No. 9 Andy Warhol Union Square - drugi parfem iz serije Bond No. 9 Andy Warhol ima cvjetne note, svježinu i mekoću. Na tržištu se nalazi od marta 2008. a za kolekcionare su pripremljena specijalna izdanja ovog parfema sa dest različitih cvjetnih motiva na bočicama.

Coach Legacy - kad pomislite na robnu marku Coach, prije svega vam na pamet padnu torbe, a ne parfemi. Ipak, ovo je parfem koji ćete zavoljeti. Kombinacija nježnog cvijeća i vanile sa tonovima plemenitog drveta zapakovana je u oblu staklenu bočicu i u privlačnu kutijicu.

Covet Pure Bloom by Sarah Jessica Parker - u prodaji se nalazi od jula i predstavljen je nakon parfema Covet iz 2007. godine. Senzualan, ženstven i kao stvoren za flert, ovaj parfem je oličenje same kreatorke. Ako volite slatkaste, tropske mirise, ovo je odličan izbor za vas.

Curious Heart by Britney Spears - limitirana je verzija njenog prethodnog parfema iz 2007. Ovaj miris je baš kao i Britney, u roze bočici sa simbolom srca u vidu tetovaže. Možda vam se ne sviđa šta pop princeza radi u privatnom ili poslovnom životu, ali će vam se ovaj parfem sigurno svidjeti.

Estee Lauder Sensouos - iz mirisne grupe orijentalni drevni, ovaj parfem donosi mješavinu drveta, začina i cvijeća. Na početku osjećate cvjetne note, ali kako se parfem osuši, pretvara se u toplu aromu drveta. Parfem dugo traje na koži, a iako se na tržištu pojavio u ljeto, idealan je za period jeseni.

Flower by Kenzo Winter Flowers - napravljen je sa mirisom Božićne ruže, magičnog cvijeta koji cvjeta u decembru. Parfem nudi cvjetnu mješavinu mandarine, vanile i drugih divnih aroma. Predstavljen je u jesen 2008. a dostupan u količini od 50 ml.

Guerlain Cruel Gardenia - parfem je s notama ruže, breskve, vanile, ljubičice, te sandalovine, a osmišljen je tako da njegove note postaju opsesija.

Jean Paul Gaultier Classique Summer Fragrance - nova je verzija klasičnog JPG parfema, mnogo je svježiji i odaje mladost Predstavljen je u ljeto 2008. a sadrži note ruže, cvjetova narandže i soka sicilijanskog limuna. U sredini su note jasmina, bijelog irisa, a bazu čine vanila, amber i mošus. Ovaj parfem ne sadrži alkohol, a bočica mu je kao i parfem prvijenac - u obliku ženskog tijela, s tim da su ovom dodani afrički motivi.

Kate Moss Velvet Hour - parfem je u kojem i sama Kate uživa, te je učestvovala u dizajniranju bočice i imena. Ovo je njen drugi pafrem, s aromom začina, zavodljiv i predviđen za večernje izlaske. Može se kupiti u bočicama od 15 pa do 100 ml. Oslanja se na note pačulija, sandalovine i tamjana, te crnog bibera, frezije i muškatnog oraščića.

Paris Hilton Fairy Dust - slatkasti miris s notama ljiljana, cvjetova narandže, vanile, soka od breskve, te gardenije. Iako parfemi popularnih džetsetera obično bivaju prenapadni, ovaj je ugodan i za nanošenje u toku dana. Vera Wang Flower Princess - još jedan cvjetni voćni miris sa roze bočicom i to u obliku srca. Flowel Princess je nasljednik parfema Princess iz 2006. godine, ali nešto svjetlijih nijansi. Posvećen je svim princezama, bez obzira na to koliko im je godina. Preovladavaju note zelenog bršljana, tangerine, lotosa, cvjetova narandže, mimoze i mnoštvo drugih aroma. Versace Pour Homme - osmišljen je kao pratilac ženskog parfema Versace iz 2007. godine. Ima za cilj predstaviti snažnog muškarca, ali nije nametljiv. Jednostavan ali upečatljiv miris baziran je na notama bergamota, nerolija, gorke narandže i dijamantskog citrona s juga Italije, a tu su i žalfija, geranijum, plavi zumbul, kedrovo drvo, amber i mošus.