lifestyle
0

Milion blogova za mir u Iraku

Sarajevo-x.com
Web stranica The Blue Pyramid pokrenula je projekt "Milion blogova za mir", u kojem poziva sve blogere iz zemalja koje imaju snage u Iraku da se pridruže akciji. Jedna od tih zemalja je i Bosna i Hercegovina.

Cilj akcije je da se od 20. marta 2007. godine do 20. marta 2008., kada će se napuniti peta godina rata, akciji pridruži milion blogova. Uključujući se u akciju ujedno potpisujete i izjavu: "Vjerujem u trenutno povlačenje svih stranih trupa iz Iraka. Vjerujem da koristeći svoj blog dijelom ili u cjelini doprinosim završetku rata".

Akciji se mogu pridružiti svi blogeri čiji se blogovi nalaze u zemlji koja ima svoje jedinice u Iraku. To su: Albanija, Australija, Armenija, Azerbejdžan, BiH, Češka, Danska, El Salvador, Estonija, Gruzija, Kazahstan, Latvija, Litvanija, Makedonija, Moldavija, Mongolija, Poljska, Rumunija, Južna Koreja, Velika Britanija i SAD.

Uljkučiti se mogu i blogeri drugih zemalja, bez obzira da li su njihove zemlje uključene u operacije u Iraku. Ipak, organizator akcije želi da se to posebno naglasi kako bi pravili dvije liste blogova.

Linkovi svih blogova koji se priključe akciji biće objavljeni na stranici.

Prijaviti se možete na stranicama The Blue Pyramid, a ako nemate blog, možete ga otvoriti na Blogger.ba.