lifestyle
423

Majka objavila svoje fotografije: Ovako žene zaista izgledaju nakon porođaja

Klix.ba
Nakon 28 sati trudova
Kada je vojvotkinja od Cambridgea izašla iz bolnice nakon porođaja, oba puta je izgledala savršeno. Šminka, frizura, dizajnerska odjeća bili su besprijekorni. No, Britanka Cathryn Scott odlučila je objaviti svoje fotografije i pokazati kako žene zaista izgledaju nakon porođaja.

"Lice mi je bilo nateklo i znojavo, kosa mokra i izgužvana, te je izgledala poput rezanaca jer je nisam prala tri dana, koža mi je bila siva od nespavanja. Nisam imala šminke na sebi i izgledala sam najgore u životu. No, to su fotografije kojima se ponosim jer sam tog trenutka postala majka", kazala je Scott opisujući fotografije.

Ima troje djece. Prvi put je rodila 2009. nakon 28 sati trudova, drugi put 2011. nakon 65 sati, a treći put 2014. nakon osam sati trudova.

"Znajući kako sam izgledala nakon porođaja, bila sam šokirana kada sam vidjela vojvotkinju od Cambridgea kako izlazi iz bolnice sa princezom. Mala princeza je bila rođena prije svega nekoliko sati, a Kate je izgledala kao da je na crvenom tepihu, a ne ispred bolnice. Ne kritikujem njen izgled, mislim da je lijepa. Ali mediji stavljaju pritisak na porodilje. Poručujem im da je normalno ne izgledati dobro kada se porodite. Normalno je da ne izgledate dobro u narednim danima, sedmicama pa i mjesecima. Uredu je imati prljavu kosu i nemati šminku na sebi. Uredu je imati kesice ispod očiju. Uredu je birati odjeću u kojoj vam je lagodnije, a ne onu koja stilski lijepa. Uredu je biti u pidžami u pola dana. Uredu je i srediti se, ali ako vam se da", kazala je.

Kada je objavila fotografije naišla je na veliku podršku ljudi i svi su joj rekli da je lijepa jer se, uprkos umoru i svemu ostalom, vidjela sreća u njenim očima. Mnoge majke su se javile i opisale kako su one izgledale, te su izrazile zahvalnost.

"Htjela sam obrisati ove fotografije, ali sada kada ih gledam vidim mamu koja je presretna što prvi put vidi svoje dijete. Vidim mamu koja slavi rođenje. Vidim majku koja ne izgleda najbolje, ali je to najbolji trenutak u njenom životu", kazala je istaknuvši da ove fotografije ne bi mijenjala ni za šta na svijetu.