lifestyle
0

Madonna u Africi

Sarajevo-x.com
Kontroverzna pop kraljica Madonna u srijedu je stigla u južnoafričku državu Malavi u sklopu misije pomoći djeci čiji su roditelji umrli od AIDS-a, a moguće je i da će se kući vratiti sa novim, usvojenim djetetom.

Madonna i još desetak osoba stigli su u glavni grad Lilongwe privatnim avionom, bez prethodne najave.

Vlasti Malave potvrdile su informaciju da 48-godišnja pjevačica tokom boravka u Africi namjerava usvojiti jedno od siročadi te pokrenuti čak šest projekata pomoći za napuštenu djecu.

Madonna i njen suprug, redatelj Guy Ritchie već imaju 5-godišnjeg sina Rocca, te kći iz Madonnine prethodne veze, 9-godišnju Lourdes.

U srijedu će se Madonna odmarati u Lilongwe, a u četvrtak bi trebala posjetiti Mphandullu, mjesto udaljeno 50 km od glavnog grada, gdje će smjestiti centar za edukaciju i njegovanje djece koja su ostala siročad zbog strašne AIDS epidemije.

Malavi je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, zarobljena u začaranom krugu gladi i bolesti.

Populaciju ove zemlje čini 12 miliona ljudi, a više od 14% odraslih osoba oboli od AIDS-a, pa u prosjeku oko milion djece ostane bez roditelja.

Madonna je otkrila svoje planove o posjeti Malavije i prikupljanju najmanje 3 miliona dolara za izdržavanje siročadi u avgustu u intervjuu za Time magazin.

Ovim putovanjem pop diva pridružila se dugoj listi slavnih osoba koje nastoje pomoći stanovništvu siromašnih afričkih zemalja.