lifestyle
0

Madonna protiv Busha

Klix.ba
Madonna je svog favorita u utrci za novog američkog predsjednika pronašla u bivšem generalu, a sada demokrati, Wesleyu Clarku.

Na svojoj službenoj web stranici Madonna je pozvala svoje sunarodnjake da podrže kandidaturu demokrate Wesleya Clarka za novog američkog predsjednika.

Madonna u svojoj poruci u kojoj je oštrim riječima kritizirala trenutnu američku administraciju predvođenu predsjednikom Georgeom W. Bushom napisala: "Obraćam vam se zato što je budućnost koju sam željela za svoju djecu ugrožena." Ona je još dodala i da: "Najveća opasnost s kojom se suočavamo nisu ni terorizam ni Irak ni "osovina zla" nego nepostojanje pravog vodstva, manjak iskrenosti i potpuni nedostatak savjesti."

O svojoj naklonosti bivšem generalu Madonna je rekla: "Odlučila sam podržati Wesa Clarka jer u njemu vidim osobu koja ima kvalifikacije, osobine i viziju koja nam je tako očajnički potrebna".

Svoju podršku Wesleyu Clarku, kojeg očekuju preliminarni izbori na kojim će Demokratska stranka izabrati svog protivničkog kandidata Georgeu W. Bushu, Madonna će pokazati i organizacijom gala večere na kojoj će sakupljati novac za financiranje njegove kandidature.