lifestyle
0

Lijepi roditelji imaju veće šanse da dobiju djevojčicu

FENA
Prvorođeno dijete lijepog para bit će u većini slučajeva djevojčica a ne dječak, pokazuju rezultati jedne nove britanske studije koje je u nedjelju objavio britanski list "The Sunday Times".

Prema toj studiji je vjerojatnost da će lijepi roditelji prvo dobiti kćerku za 26 posto veća od mogućnosti da prvo dobiju sina.

Obrazloženje za tu teoriju autori studije pronalaze u različitim "evolucijskim strategijama" koje su spolovi razvili tijekom postojanja ljudske vrste kako bi preživjeli.

"Lijepi roditelji imat će više kćeri od ružnih roditelja jer je tjelesna privlačnost nasljedna, a kćerke od nje više profitiraju no sinovi", kaže voditelj znanstvenog tima dr. Satoshi Kanazawa s prestižnog engleskog fakulteta "London School of Economics". Kod muškog potomstva, navodi se u studiji, važniji je socijalni status oca, kod kćeri dobar izgled.

Kao poznati primjer koji potvrđuje teoriju "Sunday Times" navodi novorođenu kćerku hollywoodskog para Angeline Jolie i Brada Pitta, Shiloh Nouvel.

Istraživanje se temelji na podacima prikupljenim na više od 20 tisuća parova iz Sjedinjenih Država. Kao mjerila ljepote znanstvenici su primijenili kriterije poput visine, težine i dobi. U studiji su uzeta u obzir samo prvorođena djeca.