lifestyle
0

Lijek za slonovsku depresiju

FENA
Nakon što je početkom maja uginula njezina dugogodišnja cimerica, zagrebačka je slonica Suma pala u ozbiljnu depresiju. Srećom, lijek je pronađen vrlo brzo i sasvim slučajno.

Slonica Patna, s kojom je Suma dugih deset godina dijelila nastambu u zagrebačkom Zoološkom vrtu, uginula je početkom maja, a njezina se cimerica slonica Suma od tuge i usamljenosti povukla u sebe, prestala jesti i pokazivala sve znakove depresije.

No, lijeka za depresiju ima, čak i za onu slonovsku, pa je Suma otkada joj svakog dana puštaju klasičnu muziku vidno živnula. Od svih velikana klasične muzike, Suma najviše voli Mozarta.

"Prije desetak dana njezini su timaritelji sasvim slučajno pronašli idealnu terapiju. Blizu njezine nastambe održavao se koncert klasične muzike. Suma je bila nervozna, bacala je prašinu na prolaznike i trubila surlom.

Međutim, kada je koncert počeo, smirila se, naslonila na ogradu i zatvorila oči. Tako smirena i opuštena ostala je dok je muzika svirala", rekao je direktor ZOO-a Mladen Anić.

Muzika je zasad Sumina nova cimerica, te su jučer na ulazu u nastambu postavljena dva zvučnika i dva uz stazu za pravi stereo doživljaj.