Kuća i ured
0

Zavirite u unutrašnjost luksuznog doma Walta Disneyja

Klix.ba
Lični ponos i radost Walta Disneyja, kuća i imanje koje je bilo inspiracija za izgradnju Disneylanda, sada je na prodaju, a njegova vrijednost iznosi 90 miliona američkih dolara.

Carolwood Estate u Los Anegelsu smatra se rodnim mjestom tematskog parka u kojem je Disney zamislio veliko širenje njegove animacijske firme u okviru zabavnih parkova.

Tokom 1950. godine ovaj mogul je izgradio ogromni voz koji je obilazio oko kuće. I danas postoje ostaci šina, vrata i tunela kojima je prolazio.

To je bio voz koji je Disney koristio za svoju zabavu i koji ga je ponukao da izgradi velike zabavne parkove u kojima bi i drugi ljudi uživali.

Disney i njegova supruga Lillian nazivali su svoju kuću domom iz snova. No, uskoro se taj dom pretvorio u zabavni park s vozom Carolwood Pacific Railroad. Tada je krenulo planiranje ozbiljnih projekata i nakon pet godina otvoren je Disenyland.

Danas je ovo mjesto muzej u kojem posjetioci mogu vidjeti kako je Walt ostvario svoj san nazvan Disenyland.

Lukszuna kuća ima osam spavaćih soba, 17 kupatila i 3,7 hektara fantastično uređenog vrta.

Milijarder Gabriel Brener kupio je imanje 1998. godine za samo 8,45 miliona dolara. Disenyjev dom je uništen i ponovo izgrađen. Luksuzna glavna kuća sada ima i bazen, kinosalu, dvije sigurne sobe, vinski podrum i tri bara. [VIDEO] https://www.youtube.com/watch?v=EcXohGLexVQ&feature=player_embedded[/VIDEO]