Interijer liči na Appleovu prodavnicu
65

Zavirite u dom suosnivača Applea Stevea Wozniaka

Klix.ba
Za čovjeka koji je više od 40 godina svog života posvetio stvaranju kompanije koja je danas najvrednija na svijetu, ne iznenađuje što je dom suosnivača Applea, Stevea Wozniaka, inspirisan njegovim tehnološkim inovacijama.

Kuća u Los Gatosu u Californiji, koju je Wozniak dao sagraditi 1986. godine, nedavno je stavljena na prodaju. Ovo je drugi put da suosnivač Applea pokušava prodati svoj dom koji podsjeća na Appleovu prodavnicu. Cijena nekretnine je 4,4 miliona dolara što je za 600.000 dolara manje nego kada je bila prvi put na tržištu.

Kuća ima šest spavaćih soba, osam kupatila, bazen sa vodopadom i ribnjak s koi ribama. Iako je preuređena, mnoge su stvari ostale netaknute, a njena prednost su bijeli zidovi i mnogi prozori koji čine prostor većim i svijetlim.

Los Gatos u Silikonskoj dolini je na 33. mjestu najbogatijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama. Poznat je svojim luksuznim buticima, galerijama i vrhunskim restoranima.

Wozniak i njegov partner Steve Jobs, koji je u oktobru 2011. preminuo nakon duge borbe s teškom bolešću, osnovali su Apple 1976. godine.