Kuća i ured
1

Zavirite u apartman u kojem je odsjeo Obama tokom Samita G20

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Apartman u kojem je odsjeo predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barack Obama tokom boravka u turskom gradu Antalija povodom Samita G20, predstavljen je medijima.

Obama je odsjeo u luksuznom apartmanu hotela Calista Luxury Resort u Beleku u Antaliji. U apartmanu broja 1415, veličine 240 metara kvadratnih, ranije su boravili i bivši turski predsjednik Abdullah Gul te poznati ruski biznismen Roman Abramovič. 

Apartman, koji u odnosu na ostale luksuzne vile unutar kompleksa ovog hotela izgleda skromno, sastoji se dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, hodnika, dnevnog boravka, toaleta za goste, kuhinje, balkona, sobe za garderobu i službene sobe.

Iz apartmana se pruža jedinstven pogleda prema Sredozemnom moru. 

Ono što je posebno privuklo pažnju predstavnika medija jesu česme u kupaonicama pozlaćene 24-karatnim zlatom. U apartmanu se također nalazi i blagovaonica sa stolom za 12 osoba. 

U Beleku, gdje je Samit G20 održan, trenutno vlada mnogo mirnija atmosfera u odnosu na vrijeme održavanja samita. 

Guverner Antalije Muammer Turker u razgovoru s novinarom AA kazao je kako je održavanje Samita G20 u Antaliji imalo doping efekat na turizam u ovoj regiji. 

"Samit će predstaviti Antaliju širom svijeta i to će biti razlog dolaska velikog broja ljudi u ovaj grad. Samit je imao doping efekat na naš turizam", kazao je Turker. 

On je naglasio kako je Turska, ali i grad Antalija vrlo uspješno obavila dužnost domaćina ovog samita, te da će zbog toga u historiju ući kao "Antalija Samit". 

Samit G20 u Antaliji pratile su stotine predstavnika medija iz cijelog svijeta.